Appeltaart
Recept: Maak van de appeltaartmix, de boter en het ¾ deel van het ei een deegje. Bekleed de ingevette springvorm met ¾ deel van het deeg. Snij de appels aan partjes of blokjes en meng dit met de rozijnen. Doe de appelvulling in de springvorm en druk de appelvulling iets aan. Rol van de rest van het deeg strookjes en leg ze kruislings over de appeltaart. Bestrijk met het overgebleven ei de repen en randen. Bakken in een voorverwarmde oven van 160°C, ruim één uur.
Taartmix: 450 gram
Roomboter 150 gram
Eieren: 1 ei
Appels 1kg (ca. 6 stuks)
Rozijnen: 75 gram
Inhoud: 450 gram
Ingrediënten: tarwebloem, basterdsuiker, rijsmiddel (E450i, E500), vanillesuiker, zout, kaneel
Allergenen: gluten, tarwe
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1512KJ / 359 kCal
Vetten: 0,9g
Verzadigde vetzuren: 0,1g
Koolhydraten: 79,6g
Suikers: 35,6g
Eiwitten: 7,1g
Vezels: 1,8g
Zout: 0,91g