Toscaans Brood
Wat brood je nou?
Een licht broodje met een Zuid-Europees randje. Dankzij de toevoeging van olijfolie en verschillende specerijen is dit brood een echt bourgondisch lekkernij! Serveertip: Samen met wat grof zout en een schoteltje olijfolie! Dippen, sprenkelen en genieten maar.
Recept voor broodbakmachine
Broodmix: 500 gram
Water: 270 gram
Bakprogramma: standaard/basic
Recept voor in de oven
Meng 500 gram meel met 270ml water tot een samenhangende bal. Vergeet het bijgevoegde gistzakje niet in het deeg te mengen! Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 180-185 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen
Ingrediënten: tarwebloem, pompoenpitten, roggebloem, tarwegluten, maïsgries, volkorentarwemeel, (gemoute) tarwezemelen, lijnzaad, gejodeerd zout, bakkersgist, lupinegranulaat, olijfolie, dextrose, zuurdesem- poeder (tarwe), maïsmeel, gierst, roggemoutmeel ,emulgator (E472e, E471), specerijen, lupinemeel, plantaardige olie (pompoenpitten), meelverbeteraar E300, E920, enzym (tarwe)
Inhoud: 1kg - geschikt voor twee broden
Allergenen: gluten, tarwe, rogge, gierst, lupine
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1730KJ / 414 kCal
Vetten: 17,2g
Verzadigde vetzuren: 3.2g
Koolhydraten: 37,8g
Suikers: 6,6g
Eiwitten: 22,5g
Vezels: 10,2g
Zout: 1,55g