Volkorenbrood
Wat brood je nou?
De hele graankorrel wordt gebruikt bij het maken van volkorenmeel. Hierdoor belanden alle voedingstoffen en vezels uit de graankorrel in het brood. Hierdoor is het brood een puur en eerlijk brood vol met de nodige voedingstoffen.
Recept voor broodbakmachine
Broodmix: 500 gram
Water: 260 - 290 ml
Olie: 20 ml
Bakprogramma: standaard/basic
Recept voor in de oven
Meng 500 gram meel met 260-290ml water en 20 ml olie tot een samenhangende bal. Vergeet het bijgevoegde gistzakje niet in het deeg te mengen! Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 180-185 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen
Ingrediënten: volkorenmeel, bakkerszout, droge gist, tarwegluten, plantaardig vet, suiker, veldbonenmeel, sojabloem, palmolie, enzymen, dextrose, gistextract, meelverbeteraar (ascorbinezuur)
Inhoud: 1kg - geschikt voor twee broden
Allergenen: gluten, tarwe, veldbonenmeel, soja
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1401KJ / 334 kCal
Vetten: 1,6g
Verzadigde vetzuren: 0,3g
Koolhydraten: 62,4g
Suikers: 2,5g
Eiwitten: 11,4g
Vezels: 10,8g
Zout: 1,45g